699 300 814 info@9mon.org

Per celebrar els 20 anys de Migjorn, casa de naixements, hem promogut el projecte “El part, motiu de creació social i artística.

El part i el naixement són una vivència primordial per a cada criatura, dona i família, i de total importància per la supervivència de l’espècie humana. Des de l’expressió artística volem omplir l’imaginari col·lectiu de la bellesa i la tendresa del part, aquest  moment transcendent de l’existència.

El projecte ha crescut per la intenció i l’energia de dones que s’han trobat en Moments de Creació en residències d’artistes: Cal Gras i Cacis i a Migjorn mateix:

PRIMER MOMENT DE CREACIÓ

Maig 2019

SEGON MOMENT DE CREACIÓ

Juny 2019

TERCER MOMENT DE CREACIÓ

Octubre 2019

  Que han donat lloc a les següents obres

ESPECTACLE: DONA VIDA DÓNA

Estrena: 20 de juliol de 2019

Una obra escènica, fruit dels primers Moments de Creació, amb tècniques diverses, per mostrar el reconeixement i la gratitud a les dones que han posat en seu cos a la nostra disposició en el moments que nosaltres naixíem i elles parien.

Vídeo trailer

LLIBRE: EL PART MOTIU DE CREACIÓ

Publicació: 6 de març de 2020

EL PART, MOTIU DE CREACIÓ SOCIAL I ARTÍSTICA, ha donat també nom a un llibre editat per Icària editorial, que recull el pensament, la motivació, la filosofia i la participació que ha donat vida a tot el projecte.

Veure vídeo presentació

EXPOSICIÓ: EL PART ÉS ART

Inauguració: 6 de març de 2020

Una exposició itinerant i en expansió que ha reunit l’expressió visual més plàstica dels Moments de Creació. S’ha inaugurat a l’Espai 7 del Centre Cultural del Casino de Manresa.

Visita virtual

També hem reunit algunes obres ja existents:

JOC DE CARRER: TOBOGAN NÈIXER

Creació: abril de 2018

El projecte  “el part com motiu de creació social i artística” pretén contribuir a promoure el debat cultural, social fins i tot filosòfic.

CONCERTS: EN EL NOM DE LA MARE...

Març 2020

“En el nom de la MARE. Anem!” Un concert que versa diferents autors i autores amb la vida com a motiu, deixant enrere els usos patriarcals i invocant el nou ordre simbòlic de la MARE, en majúscules.

ESPECTACLE CARRER: LOBA BLANCA

Setembre 2018

Un espectacle de mímica al carrer en què una lloba té cura del naixements de cada un dels seus llobatons..

PROPOSTES PER GRANS ESCENARIS

Dar a Luz

Nascuts a casa

Dona Vida Dóna

DOCUMENTAL: CRIATURAS

Un documental de M. Asunción Berenguer Ruiz, de finançament col·lectiu, lliure a les xarxes socials, per promoure reflexions personals, familiars dins l’àmbit de l’educació i la promoció de la salut.

Veure Vídeo

CINEMA

Le prémier cri

Il momento piú bello

La dernière leçon

Reconeixements i agraïments:

Amb el suport de: